TC Couwenberg
TC Couwenberg
Lange voren 17
5541 RS Reusel
0497 641 490 - marietza@tccouwenberg.nl
Aangesloten bij
Tegeltrends van dit moment - Tegeltrends van dit moment

Tegeltrends van dit moment

Tegels vormen een belangrijk onderdeel van je badkamer. Misschien wel hét onderdeel dat de sfeer bepaald. Om een keuze te maken uit de vele mogelijkheden, maak je in dit blog kennis met de tegeltrends van dit moment. Hiervoor nemen we je mee naar vroegere tijden, want veel trendy tegels van nu laten een retro stijl zien.

Natuurlijke tegels blijven trendy

Een natuurlijke sfeer in de badkamer blijft populair. De technieken van nu maken het mogelijk om natuurlijke patronen realistisch in een tegel te verwerken. Zo zijn de nieuwste houttegels voorzien van nerven en noesten die zelfs voelbaar zijn. Ook marmeren tegels kun je haast niet onderscheiden van het origineel. Extra mooi met grote platen, zodat je zo min mogelijk voegen hebt.  

Tegeltrends van dit moment - natuurlijke tegels en visgraat tegels
Tegeltrends van dit moment - natuurlijke tegels en visgraat tegels

Visgraat tegels

Een grote trend is het leggen van tegels in een visgraatmotief. Zowel op de vloer als de muur geven visgraat tegels een speels effect aan de badkamer. Het aanbrengen van deze tegels vereist veel vakkennis. De langwerpige tegels worden met een hoek van 45 graden haaks tegen elkaar geplaatst. Je kunt ervoor kiezen om de gehele wand met dit patroon te betegelen, maar een gedeelte kan natuurlijk ook. Je badkamerspecialist TC Couwenberg laat graag de mogelijkheden zien.

Mediterrane Terrazzo tegels

Ken je ze nog? Die gespikkelde tegels in natuurlijke tinten? Honderden jaren geleden maakten Venetiaanse arbeiders deze tegels met resten uit de marmergroeve. Met deze tegels betegelden ze hun terras (terrazzo). Ook in Nederland waren deze tegels in de jaren dertig populair. De Mediterrane Terrazzo tegels hebben met recht een comeback gemaakt. Op dit moment verkrijgbaar als keramische tegel, in verschillende formaten en tinten.

Tegeltrends van dit moment - Terrazzo tegels en metro tegels
Tegeltrends van dit moment - Terrazzo tegels en metro tegels

Retro? Metro tegels!

Als je weleens in de metro’s van Londen en Parijs bent geweest, heb je ongetwijfeld de bijzondere tegels gespot. Deze langwerpige tegels hebben een speciale glanzende coating, die het licht weerkaatst. De metro tegels kunnen zo perfect het licht verspreiden in de donkere tunnels. Ook in de badkamer zien we deze tegels terug. De metro tegels zijn verkrijgbaar in verschillende formaten en kleuren. Ook mooi in combinatie met patchwork tegels.

Deel dit artikel
Tegeltrends van dit moment - Banner - Badkamerboek

Een cadeautje, het Baden+ Lookbook!

Boordevol badkamerinspiratie met binnenkijkers, moodboards en heel veel productinformatie. Haal dit prachtige 132-pagina tellende badkamerboek gratis op bij jouw Baden+ specialist.

Direct contact opnemen
Tegeltrends van dit moment - Reviewblok
Wij scoren een
9
9 van 1 10
11-09-2017
Waardering van onze klanten Nee
Tegeltrends van dit moment - Nieuwsbriefblok

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en
blijf op de hoogte van trends & acties